Telemetrija – boljši vpogled v delovanje vašega omrežja

Waystream je uvedel telemetrično zbiranje podatkov v dostopovnih stikalih. Telemetrija omogoča operaterjem boljši vpogled v delovanje omrežij in zmožnost zagotavljanja storitev.

Funkcija telemetrije pomeni, da stikala aktivno pošiljajo vrednosti meritev v bazo podatkov v kratkih presledkih. Podprtih je več kot 1.300 različnih podatkovnih točk. Podatki omogočajo vpogled v delovanje omrežja in tako operaterjem pomagajo prepoznati in odpraviti težave, ki bi lahko vplivale na kakovost storitev v omrežju.

Izboljšana diagnostična sposobnost, ki jo omogoča funkcija telemetrije, pomeni, da lahko operaterji proaktivno delajo s težavami v omrežju, preden vplivajo na naročnike. Pomaga tudi pri forenzični analizi problema, da bi bolje razumeli, kaj je šlo narobe in kako se v prihodnje temu izogniti.

Funkcija telemetrije je zasnovana tako, da jo je mogoče uporabljati direktno v vodilnih rešitvah baz podatkov. To omogoča hiter začetek in koristi iz telemetrijskih podatkov z uporabo priljubljenih in dobro znanih orodij za vizualizacijo in analize, kot so InfluxDB in Grafana. Omogoča tudi uporabo naprednih metod, kot je umetna inteligenca (AI / ML) za prepoznavanje trendov, ki vplivajo na kakovost storitev v omrežju.

Tradicionalni, pasivni nadzor omrežja ter spremljanje povezav in opreme ne zadostuje več za preverjanje delovanja omrežja. Potreben je globlji vpogled v to, kako se omežje obnaša. Telemetrična funkcija v Waystream dostopovnih stikalih to omogoča v delu omrežja, ki je prej manjkal.

Funkcija telemetrije je del Waystream iBOS programske opreme za dostopovna stikala.

 

Zakaj uporabiti telemetrijo v vašem omrežju:

- Proaktivno odkrivanje nepravilnosti, kar omogoča odpravljanje težav preden vplivajo na naročnike;

- Odpravljanje težav postane hitrejše z vizualizacijo podatkov s spremembami in z zaznavanjem nenormalnih vrednosti;

- Po analizi problemov se izvedejo preventivni ukrepi s katerimi se prepreči ponovitev.

 

Bi želeli funkcionalnost preizkusiti v vašem okolju?

Kontaktirajte naše strokovnjake

 

Zadnje objave

Povežite se z nami

Seznanjen sem z Izjavo o varstvu osebnih podatkov. Pogoji uporabe

Zaupajte nam vaš e-mail naslov in z veseljem vas bomo obveščali o novostih.

watchseriesfree