POGOJI UPORABE

PRAVNA OBVESTILA

Te spletne strani dajejo splošne informacije o podjetju Optisis d.o.o., njegovih izdelkih in storitvah.

Pogoji uporabe

Vstop in ogled kateregakoli dela spletnih strani podjetja Optisis pomeni, da se strinjate z vsemi tukaj navedenimi omejitvami in pogoji uporabe. Če se ne strinjate z vsemi, vas prosimo, da teh strani ne uporabljate. Priporočamo vam, da občasno pregledate veljavne Pogoje uporabe oz. določbe o varovanju zasebnosti, saj so pravno zavezujoče.

Podjetje Optisis upravlja, nadzoruje in posodablja te spletne strani v Mariboru. Te spletne strani so namenjene mednarodni uporabi. Podjetje Optisis ne jamči za točnost podatkov, objavljenih na spletnih straneh v vseh državah; prav tako ne jamči, da so vsi izdelki in storitve na voljo v vseh državah ali v vseh oblikah, pakiranjih in pod enakimi pogoji. Ko uporabniki dostopajo do teh strani in jih uporabljajo, morajo upoštevati pravno ureditev v svoji državi.

Vse informacije in podatki na spletnih straneh podjetja Optisis so zgolj informativne narave in niso namenjeni vzpostavljanju obvezujočih pravnih razmerij ali vstopu v taka pravna razmerja, razen kadar je to izrecno navedeno (npr. pri objavi uradnih ponudb, prospektov).

Nobena informacija o podjetju, njenih izdelkih in storitvah na spletnih straneh podjetja ne predstavlja njihove ponudbe v pravem smislu. Informacije o izdelkih, navedene na spletnih straneh podjetja, predstavljajo le splošno informacijo o celotni paleti izdelkov podjetja.

Navajanje izdelka na spletnih straneh podjetja Optisis ne pomeni, da Optisis dejansko trži navedeni izdelek ali da ga ponuja na ozemlju, ki je za obiskovalca spletne strani zanimivo, ali na ozemlju, kjer je obiskovalec odprl spletne strani, razen če je to izrecno navedeno. Obiskovalec mora preveriti pri Optisisu, ali Optisis dejansko trži izdelek, ki je za obiskovalca spletne strani zanimiv, in ali ga ponuja za prodajo.

Omejitev odgovornosti

Čeprav podjetje Optisis je in bo urejal spletne strani s potrebno skrbnostjo, da bi zagotovil točne informacije in ažurne podatke, ne prevzema nikakršne odgovornosti za njihovo točnost in celovitost. Pridružuje si pravico, da kadarkoli in na kakršenkoli način spremeni vsebino te spletne strani, ne glede na razlog in brez predhodnega obvestila. Vsi uporabniki vso objavljeno vsebino uporabljajo na lastno odgovornost. Zato niti podjetje Optisis niti katerakoli pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri pripravi in izdelavi teh spletnih strani, v nobenem primeru ne odgovarja za kakršnokoli škodo, ki bi izhajala iz ali bi bila v zvezi z dostopom do, uporabo in oziroma nezmožnostjo uporabe informacij na teh spletnih straneh in oziroma za kakršnekoli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini.

Možno je, da se različni uporabniki spletnih strani podjetja Optisis odzove z različnimi informacijami. Optisis v zvezi z njimi ne prevzema nikakršne odgovornosti. Uporabnike opozarjamo, da te informacije veljajo za javne in nezaščitene. Pridržujemo si pravico do njihove proste uporabe, razmnoževanja in razkrivanja drugim brez vseh omejitev, pri čemer nam ni treba navajati vira. Pridržujemo si pravico, da uporabljamo tudi (in ne samo) ideje, koncepte, znanje, izkušnje ali tehnike, ki so predmet teh informacij ali jih te informacije vsebujejo. Po prosti presoji jih lahko uporabljamo za kakršenkoli namen.

Povezave do spletnih strani tretjih oseb

Na teh spletnih straneh so tudi informacije tretjih oseb in povezave z njihovimi spletnimi stranmi. Kjerkoli je po naši oceni primerno, je to ustrezno označeno. Vendar podjetje Optisis ne pozna vsebine teh spletnih strani tretjih oseb, zato ne prevzema nobene odgovornosti za njihove informacije.

Pravice intelektualne lastnine

Vse informacije in podobe na spletnih straneh podjetja Optisis so v zakonsko dovoljenem okviru predmet avtorske zaščite ali druge oblike zaščite intelektualne lastnine. Dokumenti na teh spletnih straneh so lahko reproducirani le v nekomercialne namene in za osebno rabo, pri čemer morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih ali drugih pravicah. Kopiranje, prepisovanje, razmnoževanje, spreminjanje ali drugačno razširjanje informacij s teh spletnih strani v komercialne namene je brez izrecnega pisnega soglasja Optisisa prepovedano. Blagovne in storitvene znamke, ki se pojavljajo na teh straneh, so Optisisove registrirane blagovne znamke oz. ima Optisis pravico do njihove uporabe.

Zagotovljena vam je ne-ekskluzivna, neprenosljiva in omejena pravica do kopiranja, prepisovanja, razmnoževanja, spreminjanja ali drugačnega razširjanja informacij s teh spletnih strani za ne-komercialne namene, pod pogojem, da:

  • se opozorilo glede kopiranja in soglasja pojavi na vsaki tako uporabljeni informaciji in
  • da je uporaba takšnega materiala ali informacije iz spletne strani le za informativni in ne-komercialni namen in da ne bo kopirana ali objavljena v omrežju oziroma v mediju in
  • da ne bo informacija na kakršenkoli način spremenjena in
  • da takšne informacije ne bodo na kakršenkoli način distribuirane dalje.

Uporaba informacij in dokumentov iz spletne strani je v vseh drugih primerih strogo prepovedana in je lahko razlog za vašo civilno in kazensko odgovornost. V vsakem primeru ravnanja v nasprotju z določbami o intelektualni lastnini ste dolžni nemudoma uničiti vse kopije dokumentov oziroma kopirane informacije. Za vsakršno drugačno uporabo informacij in dokumentov iz spletne strani, ki ni v skladu z namenom varstva teh pravic intelektualne lastnine potrebujete predhodno pisno soglasje podjetja Optisisa.

Storitve podjetja Optisisa na spletni strani so takšne kakršne so in Optisis vam v ta namen ne daje nobenih garancij. Predvsem vam podjetje Optisis ne jamči:

  • da bo uporaba storitev zadostila vašim zahtevam,
  • da bo uporaba storitev neprekinjena, pravočasna, varna ali brez napak,
  • da bodo informacije in materiali, pridobljeni kot rezultat vaše uporabe storitev, točni ali zanesljivi in
  • da bodo napake v delovanju ali funkcionalnosti katere koli storitve, ki jo uporabljate odpravljene.

Varovanje zasebnosti

Podjetje Optisis posveča posebno pozornost varovanju zasebnosti informacij, ki jih pridobi od uporabnikov teh spletnih strani in osebnih podatkov, ki ji jih posredujejo, v skladu z veljavno zakonodajo o varstvu osebnih podatkov v Republiki Sloveniji in uredbo GDPR. V nadaljevanju vas bomo seznanili s sistemom zbiranja, shranjevanja, uporabe in širjenja osebnih podatkov.

Našo spletno stran lahko obiščete brez navedbe svojih osebnih podatkov.

Osebne podatke zbiramo le takrat, ko nam jih pošljete z izpolnjenimi obrazci ali elektronsko pošto kot zahtevo ali povpraševanje po izdelkih, storitvah in v podobnih situacijah v skladu z namenom, za katerega ste se odločili, da nam pošljete svoje podatke.

Poleg osebnih podatkov, ki nam jih posredujete vi, zbiramo še informacije prek piškotkov; te lahko zajemajo spletno stran, ki je bila povezava z našim spletiščem, spletne strani, ki jih obiskujete z našega spletišča, vaš IP-naslov za določitev države iz katere prihajate in čas trajanja obiska na naši spletni strani. S temi informacijami bi morda lahko ugotovili vašo identiteto, vendar tega ne počnemo.

Podatke, ki nam jih posredujete vi ali jih zberemo prek piškotkov, obdelujemo za naslednje namene: za statistične namene, a le tako, da ni možno ugotoviti vaše identitete; za izboljšanje uporabniške izkušnje, za ugotavljanje težav s strežnikom in urejanje spletnih strani; za informacije o izdelkih in storitvah za katere ste poslali povpraševanje; v druge namene, ki ste jih zahtevali oz. ste se z njimi strinjali, razen če je z zakonom predpisano drugače.

Vaši osebni podatki ostajajo v podjetju Optisis. Hranimo jih na strežnikih, ki so v našem upravljanju. Vaših podatkov v nobeni obliki ne bomo posredovali v uporabo tretjim osebam, razen če se boste s tem strinjali ali če bodo tako zahtevali pravosodni organi. Podatke računalniško shranimo ali računalniško obdelamo v Republiki Sloveniji in jih ne posredujemo v obdelovanje v tretje države.

Piškotki

Piškotek je manjša datoteka, ki se namesti na vašo napravo med obiskom spletne strani in ki jo stran, ki je piškotek izdala, prepozna. Namen uporabe piškotkov je izboljšati delovanje spletne strani in uporabniške izkušnje pri ogledu spletnih strani.

Nekateri piškotki, ki jih uporabljamo, so začasni, nekateri pa ostanejo shranjeni v vaši napravi določeno obdobje tudi, ko našo spletno stran zapustite. Z začasnimi piškotki merimo število obiskovalcev spletne strani, s shranjenimi pa hranimo kontaktne podatke za kasnejše obiske na naših spletnih straneh, tako da vaša prijava naslednjič ni več potrebna. Uporabljamo tudi shranjene piškotke, ki izvirajo z drugih spletnih mest: to so primeroma oglaševalski piškotki ter piškotki Google Analytics, s katerimi ugotavljamo, kako se premikate po naših spletnih straneh, katere vsebine vas zanimajo in kako dolgo je trajal vaš obisk naše spletne strani. Na podlagi tega lahko prilagajamo in urejamo vsebino spletne strani potrebam obiskovalcem ter izboljšujemo uporabniško izkušnjo spletne strani.

Večina brskalnikov uporabo piškotkov samodejno sprejme. Uporabo piškotkov pa lahko kadarkoli zavrnete. Če želite na svoji napravi piškotke zavrniti, lahko spremenite nastavitve brskalnika, ki ga uporabljate. Več podatkov o zavrnitvi piškotkov lahko najdete tudi na spletni strani www.aboutcookies.org.

Varnost

Podjetje Optisis uporablja tehnične in organizacijske varnostne ukrepe, ki vaše podatke varujejo pred manipulacijo, izgubo, uničenjem ali nepooblaščenim dostopom. Za zagotovitev varnosti in zaupnosti osebnih podatkov, ki jih zbiramo na spletu, uporabljamo tudi standardni požarni zid in zaščito gesla. Pri ravnanju z vašimi osebnimi podatki izvajamo ukrepe, ki so zasnovani tako, da te podatke zaščitijo pred izgubo, neustrezno uporabo, nepooblaščenim dostopom, razkritjem, spremembo ali uničenjem. Podatkov v vseh primerih sicer ne moremo zavarovati pred kakršnokoli izgubo, neustrezno uporabo, nepooblaščenim dostopom, razkritjem, spremembo ali uničenjem, prizadevamo pa si preprečiti take nesrečne dogodke.

Stik z nami

V primeru težav, vprašanj ali vpogleda, popravka, blokiranja in izbrisa vaših osebnih podatkov se obrnite na: Optisis d.o.o., Avtomobilska ulica 17, 2000 Maribor, Slovenija, info@optisis.si, www.optisis.si

Nenehni razvoj spleta zahteva občasno spreminjanje našega pravnega obvestila. Pridržujemo si pravico do teh sprememb.

Upravljavec te spletne strani je Optisis d.o.o..

Zadnjič pregledano: 25.05.2018, Optisis d.o.o.

Kontaktirajte nas

Izpolnite kontaktni obrazec in z veseljem vam odgovorimo v najkrajšem možnem času.