Upravljanje optičnih omrežij

V modelu odprtega omrežja (OAN – Open access network) so vloge ponudnika storitev in operaterja ali lastnika omrežja ločene.

Konkurenčni ponudniki storitev dobijo dostop do končnega uporabnika preko enotnega omrežja na prostem trgu. Končni uporabniki lahko izbirajo svoje storitve (TV, internet, Video na zahtevo, telefonija, storitve v oblaku, e-zdravje …) od svojega najljubšega ponudnika storitev. To omogoča prekinitev monopola omrežij z zagotavljanjem konkurence na ravni storitev.

Optisis, vaš upravljalec optičnega omrežja

Naša ekipa ima izkušnje in znanje za načrtovanje pasivnega in aktivnega dela optičnega omrežja. Pripravimo rešitve za odprto omrežje - OAN, ki je primerna za vse tehnologije, katerekoli storitve in za katerikoli poslovni model.

Vsaka lokalna skupnost lahko z našo pomočjo postavi lokalno optično omrežje. Skupaj poskrbimo za ustrezno izvedbo pasivnega dela optičnega omrežja kot so cevi, optični kabli, spojke, ulični kabineti ... Za dobavo vseh potrebnih pasivnih optičnih komponent poskrbimo mi. Optično omrežje lokalni skupnosti prinese redni mesečni dohodek.

Skrb za omrežje prepustite strokovnjakom

Brez skrbi

Za aktivni del opreme optičnega omrežja lahko poskrbimo mi in prevzamemo vlogo operaterja omrežja. Vzpostavimo tudi vse potrebne odnose s ponudniki storitev (ISP). Aktivni del omrežja zahteva veliko več znanja, tveganje investitorjev je precej večje. 

Prevzamemo lahko investicijo v aktivno opremo, potrebno programsko opremo za upravljanje omrežja, prodajo in marketing; poskrbimo za brezhibno delovanje omrežja in hitro ter strokovno odpravljanje napak ter motenj.

Vsak do rednega mesečnega prihodka

Delovanje optičnega omrežja prinaša redni mesečni prihodek:

  • Lokalni skupnosti za poplačilo vlaganj v pasivno optično infrastrukturo;
  • Operaterju omrežja za njegov vložek v aktivno opremo in upravljanje omrežja;
  • Ponudnikom storitev za ponujene storitve v odprtem optičnem omrežju.
Mesečni prihodek

Prednosti odprtega optičnega omrežja (OAN) za lokalno skupnost

Prednosti OAN

Izgradnja optične infrastrukture lokalni skupnosti omogoča številne prednosti:

  • sodobna telekomunikacijska infrastruktura
  • atraktivno poslovno okolje za podjetja
  • lokalno okolje postane atraktivno za potencialne investitorje
  • omogoča razvoj lokalne skupnosti
  • že sedaj omogoča multimedijske vsebine, vsebine na zahtevo, storitve v oblaku, digitalizacijo šolstva in zdravstva in je hkrati platforma za vse storitve prihodnosti
  • omogoča enakomerni regionalni razvoj krajev

Vsebine

Z vami delimo naše znanje in izkušnje. Trudil se bomo, da bodo vsebine čim bolj koristne. Spremljajte naše strokovne vsebine, seznanite se z novostmi in dogodki.

Uvajanje 10G PON: Kako začeti

Uvajanje 10G PON: Kako začeti

  Po navadi je začetek najtežji del projekta. Lažje je nadaljevati, če projekt razdelite na posamezne faze (ga razčlenite), s tem tudi lažje razumete posamezne faze in nato združeno...
Preberi več

Povežite se z nami

Seznanjen sem z Izjavo o varstvu osebnih podatkov. Pogoji uporabe

Zaupajte nam vaš e-mail naslov in z veseljem vas bomo obveščali o novostih.