Nova generacija PON tehnologij: NG-PON2 in XGS-PON

Zahteve po pasovni širini se bodo v naslednjih letih povečevale hitreje kot kdaj koli prej. Na področju standardizacije naslednje generacije PON omrežij (Next-Generation PON) je v zadnjem času bil dosežen velik napredek. Posledica tega je, da sta standardizirani dve novi tehnologiji PON omrežij, ki sta pripravljeni za uporabo: NG-PON2 in XGS-PON.

Obe tehnologiji, NG-PON2 in XGS-PON, prenašata podatke preko optičnih kablov in omogočata visoko zmogljive povezave s hitrostmi do 10Gbp (in več), ob tem pa tehnologiji lahko sobivata z obstoječinimi PON tehnologijami na istem optičnem vlaknu do posameznega naročnika.

Calix Next-Generation PON rešitve, kot del naše Optisis rešitev za dostopovna omrežja, podpirajo tako NG-PON2 kot XGS-PON tehnologijo.

Calix je s tehnologijo NG-PON2 uspešno vzpostavil delujoča omrežja pri nekaterih največjih ponudnikih spletnih servisov, kot so Verizon v ZDA, CityFiber VB, Northpower Fibre NZ, Pilot Mannhatan NY/ZDA.

Podjetje Optisis je kot eno izmed prvih v regiji, vzpostavilo dva delujoča sistema s tehnologijo NG-PON2 in XGS-PON, ki sta bila namenjena operaterjem za testiranja in predstavitve.

Več o Next-Generation PON, ki lahko sobiva z drugimi PON tehnologijami na isti optični infrastrukturi, lahko najdete v Calix dokumentu White paper: Next-Generation PON: Eliminating physical constraints from the access network.

 

Razmišljate o uvajanju novih tehnologij v vaše omrežje? Preverite, kako vam lahko pomagamo.

 

Zadnje objave

Povežite se z nami

Seznanjen sem z Izjavo o varstvu osebnih podatkov. Pogoji uporabe

Zaupajte nam vaš e-mail naslov in z veseljem vas bomo obveščali o novostih.