Novi, še tanjši LTMC optični kabli

Nizozemski proizvajalec kabla TKF je predstavil nov mini kabel LTMC-S PA 288x SM in LTMC-S PA 576x SM z zelo majhnim premerom. 

Kabla sta izjemno primerna za dostopovno omrežje (Access) ali FTTx, kjer se potrebujejo kabli z visokim številom vlaken. Loose Tube Mini Cable 'Slim' poliamid (LTMC-S PA) je nekovinski, vzdolžni vodoodporni optični kabel z najmanjšim možnim zunanjim premerom in optimizirano gostoto vlaken.

Do sedaj je TKF-ov nabor mini kablov obsegal kable do 288 vlaken v enoslojni izvedbi, s premerom kabla (LTMC-S 288x SM) 10,0 mm. Nov, izjemno tanek kabel, ki temelji na ultra tankih ceveh iz nove surovine v dvoslojni izvedbi, ima premer precej manjši: le 8,1 mm (približno 20% manj!). TKF pa je ob tem predstavil tudi nov LTMC kabel s kapaciteto kar 576 vlaken (LTMC-S PA 576x SM), ki ima premer le 10,3 mm.

V kombinaciji s poliamidnim plaščem z majhnim trenjem (PA), majhno težo in zmanjšanim premerom sta kabla odlična rešitev za primere, ko je potrebno vpihovanje kabla na dolge razdalje, v obstoječe cevi v najkrajšem času. Kabel ima optimalne lastnosti za vpihovanje, z večjo gostoto vlaken pa se poveča izkoriščenost mikro cevi.

Nov LTMC-S PA 288x SM je zasnovan za vpihovanje v mikro cevi 14/10, 16/12 ali večje, LTMC-S PA 576x SM pa 16/12, 20/15 ali več. Ta razvoj pomeni velik korak v procesu manjšanja mini optičnih kablov.

Več informacij o novem LTMC-S PA 288x SM lahko najdete tukaj in o LTMC-S PA 576x SM tukaj.

 

Zadnje objave

Povežite se z nami

Seznanjen sem z Izjavo o varstvu osebnih podatkov. Pogoji uporabe

Zaupajte nam vaš e-mail naslov in z veseljem vas bomo obveščali o novostih.