Waystream dostopovna stikala so podnebno nevtralna

Vse bolj pomembno postaja, da imajo telekomunikacijski operaterji na voljo rešitev, ki omogoča gradnjo energetsko učinkovite infrastrukture. Pri razvoju je tako potrebno bit pozoren, da se ne osredotoča zgolj na večanje zmogljivosti telekomunikacijske opreme, temveč doseči boljše rezultate ob sočasnem zmanjšanju porabe energije.

Vse bolj pomembno postaja, da imajo telekomunikacijski operaterji na voljo rešitev, ki omogoča gradnjo energetsko učinkovite infrastrukture. Pri razvoju je tako potrebno bit pozoren, da se ne osredotoča zgolj na večanje zmogljivosti telekomunikacijske opreme, temveč doseči boljše rezultate ob sočasnem zmanjšanju porabe energije.

Podatki imajo ogljični odtis. Rast podatkovnega prometa, ki ga ustvarijo digitalne storitve, med drugim povzroči rast porabe energije. Ves svet si prizadeva pri zmanjšanju vplivov na podnebne spremembe, tako je tudi na področju telekomunikacij potrebno zajeziti emisije in doseči ogljično nevtralnost. Povečanje emisij ogljika, ki nastane zaradi eksplozivne rasti podatkovnega prometa predstavlja vedno večjo težavo. Operaterji se bodo morali osredotočit na energetsko učinkovitost. Izbira ustrezne opreme je tako ključna pri ohranjanju okolja.

Vpliva na okolje se zavedajo tudi pri podjetju Waystream. Panogo zaznamuje visoka poraba električne energije, zato je pomemebno, da pri svojih izdelkih upoštevajo okoljske vidike in porabo električne energije.

Podnebno nevtralna stikala – kako deluje?

Izračun emisij ogljikovega dioksida

Waystream je skupaj s ClimatePartnerjem www.climatepartner.com registriral emisije ogljikovega dioksida vseh stikal in ustvaril ogljični odtis izdelka (Product Carbon Footprint (PCF)). Izračunali so emisije iz surovin, logistike, embalaže in ravnanja z odpadki po standardni metodi Cradle-to-Gate plus End-of-life.

Izogibajo se emisijam ogljikovega dioksida in jih čim bolj zmanjšujejo, tudi pri vsakodnevnem delu. Waystream izdelki so razvrščeni kot elektronika in so kot taki samodejno vključeni v sistem recikliranja v EU in imajo oznake WEEE. To pomeni, da je bil strošek recikliranja vsakega izdelka Waystream že plačan, ko zapusti skladišče.

Ključne izdelke oblikujejo tako, da jih je mogoče sčasoma nadgrajevati in posledično uporabljati več let, dlje, kot je običajno v IT industriji. To prispeva k splošnemu zmanjšanju bremena virov za naš planet. Zmanjšali so velikost paketov. To ne zmanjša le količine odpadkov, ampak tudi vpliv proizvodnje in transporta na okolje. Skoraj 80 odstotkov proizvodnje imajo na Švedskem, kar močno zmanjša potrebo po letalskem prevozu od tovarne do skladišča.

Oznake "podnebno nevtralno"

Na izdelkih bodo uporabljali oznako "podnebno nevtralno", ki jo je potrdila tretja oseba. Tako je podnebna zaveza vidna strankam. Oznaka je opremljena z edinstveno identifikacijsko številko za sledenje, ki zagotavlja dodatne informacije in preglednost glede podnebne nevtralnosti in podprtega projekta varstva podnebja.

»Trajnost je postala eno največjih in najpomembnejših družbenih vprašanj našega časa in mi, tako posamezniki kot podjetja, pomembno vplivamo na prihodnje generacije. Zato se pri Waystreamu z veseljem postavljamo na čelo naše industrije, ko gre za podnebno kompenzacijo naše proizvodnje kot del našega dolgoročnega cilja, da postanemo popolnoma podnebno nevtralni. Naša industrija hitro raste zaradi velikega povpraševanja v družbi. Dogaja se hiter tehnološki razvoj, zato je izrednega pomena, da pri naših izdelkih upoštevamo okoljske vidike in porabo električne energije,« pravi Fredrik Lundberg CEO pri Waystreamu.

Waystream_ClimatePartner_Certificate

 

 

Zadnje objave

Povežite se z nami

Seznanjen sem z Izjavo o varstvu osebnih podatkov. Pogoji uporabe

Zaupajte nam vaš e-mail naslov in z veseljem vas bomo obveščali o novostih.

soap2day