Kako prihraniti z zamenjavo SFP optičnih vmesnikov?

Waystream, Švedsko tehnološko podjetje, ki je naš dolgoletni partner, je predstavil serijo SFP vmesnikov z nizko porabo. Podpirajo hitrost do 10 Gbit/s. Operaterjem pripomorejo k zmanjšanju podnebne emisije in zmanjšanju emisij toplogrednih plinov na hiter in enostaven način.

Dodatno se privarčuje pri strošku za energijo. Manjša poraba energije pomeni tudi manj odvajanja toplote iz omrežne opreme, kar vodi do dvojnih prihrankov, če za omrežno opremo uporabljamo hlajenje.

SFP vmesnik z nizko porabo energije so združljivi s standardnimi SFP-ji in delujejo z vsemi vrstami omrežne opeme.

Porabijo do 67% manj energije za opravljanje iste funkcije kot standardni SFP in delujejo povsem enako. Zagotavljajo resnični prihranek energije omrežne opreme. Pomagajo zmanjšat skupno porabo energije opreme v kateri so nameščeni. Oprema ustvari manj toplote, kar pomeni dvojni prihranek stroške energije in hlajenja.

Po podatkih Eurostata je bila industrijska cena za kWh električne energije v Nemčiji v letu 2019 0,150 €. Povprečna emisija ogljikovega dioksida (toplogrednih plinov), ustvarjena v Nemčiji na kWh, je približno 400g, poroča elektrikamap.org.

Širokopasovno optično omrežje z 10.000 uporabniki bo zmanjšalo porabo električne energije v omrežju za do 61.000 kWh, kar ustreza prihranku nad 9.000 EUR na leto. Poleg tega mreža vsako leto odda do 24 ton manj ogljikovega dioksida, kar pomeni manj prispevka k globalnemu segrevanju.

 

Tudi vi razmišljate kako znižat stroške vašega omrežja? Posvetujte se z našimi strokovnjaki.

Zadnje objave

Povežite se z nami

Seznanjen sem z Izjavo o varstvu osebnih podatkov. Pogoji uporabe

Zaupajte nam vaš e-mail naslov in z veseljem vas bomo obveščali o novostih.

soap2day